Mørk sjokolade
Sjokolademakroner var ikke noe jeg umiddelbart likte, men når jeg laget disse med mørk sjokolade ble jeg overbevist. Det tar smaksopplevelsen til neste nivå, og blir nesten en helt annen kake enn med de andre fyllingene som er smakssatt med frukt.
Tips: For å lage brune/beige makroner tar du litt kakaopulver inn i melis og mandelblandingen, og makronene blir dermed fargesatt.
Lag først makroner etter denne oppskrift, men husk kakaopulver inn i røren
120g mørk sjokolade
20g usaltet smør
120g fløte
1. Kutt opp sjokoladen i biter eller bruk sjokoladeknapper.
2. Ta sjokolade og smør i en miksebolle
3. Varm opp fløten i en kjele til det akkurat begynner å boble, og hell denne over sjokoladen og smøret.
4. La det stå slik i noen minutter før du begynner å røre forsiktig
5. Visp dette sammen til en myk krem før du setter det på benken med plastikk over seg, her skal den stå til den får kjølt seg ned til romteperatur.
6. Nå kan du fylle makronene med denne nydelige sjokoladekremen