Oppskrift på enkle franske makroner

Bringebærmakroner på stettfat

Det er viktig å vite på forhånd at dette er en kunst. Noen får dette til på første forsøk men må prøve ti ganger til for å få det til på andre forsøk. Bytter du stekeovn må du kanskje steke lenger eller kortere og kanskje endre temperaturen opp eller ned. Jeg har bakt dette i over 10 år og har fortsatt mange brett som må kastes da det er små elementer som kan ødelegge for disse nydelige små kakene. Jeg har brukt oppskriften til Sverre Sætre. Denne oppskriften gir 35-40 makroner

Ingredienser: 

140g mandelmel

135g melis

90g sukker

3 eggehviter /100g

Slik Gjør du:

1. Mål opp på kjøkkenvekt mandelmel og melis og ha dette i samme bolle, sikt dette 2 ganger. Kast ut klumper

2. Pisk i en annen ren bakebolle eggehviten til stiv marengs og ta i sukkeret litt etter litt. Jeg pleier å starte på full styrke til det skummer godt, før jeg skrur ned til minimum styrke og har den der i nesten 10 minutter. Så skrur jeg opp til full styrke igjen til marengsen er stiv og blank, ha i evt farge nå, ikke bruk konditorfarge, men gelèfarge eller pulverfarge. 

3. Nå skal du vende inn mandel og melisblandingen i marengsen. Vær forsiktig nå, og se gjerne på youtube på hvordan konsistensen skal være . (Det er vanskelig å forklare i ord)

4. Hell makronasjen over i en sprøytepose med rund tip, eller uten tip og klipp hull på tuppen.

                   Kjøp rund tip i min butikk            

5. Sprøyt pletter ut på et bake-ark eller silikonmatte, forsøk å få lik størrelse på de. Etterpå må du banke stekeplaten i bordet noen ganger for at luftbobler skal komme seg ut. 

               Kjøp makron silikonmatte her         

6 Nå skal de tørke, dette kan ta alt fra 20min-2 timer alt ettersom hva slags fuktighet det er i omgivelsene. (Jeg sliter litt når det er regnvær ute, da tørker det veldig tregt). Du skal kunne ta lett på makronen og den skal kjennes tørr ut. 

7. Nå skal du steke dem på varmluft 150 grader i 11-12 minutter (dette gjelder for min ovn)

8. Ta dem ut og la dem kjøle helt ned før du tar dem av stekeunderlaget. Finn to og to like så har du dem klart til fyll. 

Kan oppbevares i opptil 3 måneder i frysen, 1 uke i kjøleskap og 1-3 dager på kjøkkenbenk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktskjema